Zhengzhou Art Museum and Archives History Museum

Material
GFRC
Product Name
GFRC Component
Main Raw Material
Cement; Alkali-Resistant Glass Fiber
Supply Amount
12000 Square Meters
Application
Building Façade Decoration
Color
Cream
Size
Custom Size
Thickness
30-50 MM
Surface
Smooth &Rough Surface

Zhengzhou, a city with a deep sense of history, not only enjoys an excellent cultural and geographical landscape, but also continues to renew the city, creating a contemporary cutting-edge lifestyle and community culture.

The project is located in the area east of Zhanqian Avenue, west of Huiwen Road, south of Qunan Road, and north of Media North Road. The total construction area is about 96,000 square meters, the building has two floors underground, the art gallery has three above ground, and the historical archives has six floors above ground. The total height is about 32.6 meters. The design selects the "bucket" shape as the architectural matrix to reproduce the charm of Chinese civilization and the construction process is complicated.


图片27.jpg


The architectural shape is rich in the connotation of Chinese traditional culture, and the overall image is upright and magnificent, concise and lively. The shape of the discounted multiple eaves has a certain iconicity and recognizability, pursuing the inheritance between tradition and modernity. The structural modeling and overall design full of tension contribute to the open and interactive relationship of the city.

The façade adopts warm gray precast concrete decorative panels as the main façade. The overall color carries the genes of regional cultural elements, but it presents a new look through modern processing and promotion. The striped texture allows the building to maintain a rough texture under the large-scale form, and at the same time have close-to-human-scale details.

图片28.jpg

The core of the project’s thinking in the design process is to break away from the traditional representation of cultural memory, place environment, and space shaping, and strive to build a maximally integrated form and space language, which is used between looking back to history and standing on the site. A simple and holistic approach creates an "art exhibit" belonging to Zhengzhou.


Product Message