Zhengzhou Museum

Material
GFRC
Product Name
GFRC Component
Main Raw Material
Cement; Alkali-Resistant Glass Fiber
Supply Amount
12000 Square Meters
Application
Building Façade Decoration
Color
Cream
Size
Custom Size
Thickness
30-50 MM
Surface
Smooth &Rough Surface

As a rapidly developing regional center, Zhengzhou's civilization contrasts with each other. The public cultural service function and social education function are more prominent, and the regional cultural characteristics of Zhengzhou are improving day by day.

The new Zhengzhou Museum project is located on the east side of West Fourth Ring Road in Changxi Lake New District, within the newly built area of the "Four Centers". The total area of the new museum is 145,000 square meters, which is twice the size of Henan Museum and is the largest museum in the province.

图片25.png

The project adheres to the design concept of "the crown of the emperor in the middle of China", takes the promotion of the culture of the Central Plains as the starting point, condenses the regional characteristics of Zhengzhou, uses the "crowned crown" symbolizing the emperor's civilization as the design prototype, and draws on the image language of the cornucopia The vigorous and powerful curve moves to generate the main image of the building, expressing the glorious civilized history of the Central Plains.

图片26.png

In order to create the overall solemn architectural image of the museum, the overall building is refined into three volumes: the image of the cornucopia is the main body of the building, surrounded by the image of the cornucopia is the five-story pedestal volume, through the complete solid wall facade language and south orientation The super-large-scale curtain wall system has a strong contrast, one is real and the other is virtual, which strengthens the sense of volume of the building; the shape of the roof is correct and atmospheric, combined with the lower ceremonial hall, forming the core space of the museum.

Based on the particularity of the overall structure, the use of glass fiber reinforced cement (GRC) on the facade of the building laid the foundation for the perfect presentation of the design concept. The overall color is simple and majestic, and the striped texture allows the building to maintain a rough texture under the large-scale form, and at the same time have a humanistic atmosphere.

The presentation of space shaping strives to integrate the city language to the greatest extent, creating a symbol of Zhengzhou's vitality, hoping to bridge the urban space and historical memory in the spatial scene.


Product Message